Verspanen: Criteria voor een perfect product

Geplaatst: 27-10-2016

Onder de titel Verspanen: Criteria voor een perfect product zullen tijdens  de themabijeenkomst Verspanen 2020 op 24 januari 2017 de uitkomsten van het testen van vloeibaar gereedschap gepresenteerd worden. Locatie TechniekHuys te Veldhoven. Samen met leden van het Mikrocentrum zoals SECO Tools, Mitutoyo en Innovar hebben 2-S B.V. en haar partner Petrofer hun krachten gebundeld om de invloed van koelvloeistoffen bij moeilijk verspaanbare materialen aan te tonen.

                      

Aanleiding voor dit gezamenlijk onderzoek is het realiseren van storingsvrije afhandeling van het bewerken van moeilijk verspaanbare materialen. De realisatie wordt bepaald door het totale plaatje. Dat wil zeggen de machine instellingen, materiaal eigenschappen, gereedschap(pen) en het vloeibaar gereedschap moeten kloppen, zodat de oppervlaktekwaliteit en -metingen vlekkeloos verlopen en daarmee het eindresultaat optimaal is. De verspanende industrie bekijkt deze elementen en onderdelen vaak apart. Wij tonen aan dat alle specialisaties samen een beter resultaat geven!

Moeilijk verspaanbaar en reiniging (RGA)

Voorafgaand aan de presentatie en interactieve bijeenkomst worden er testen uitgevoerd met machines bij Teclab. De materialen die verspaand worden Inconel 718, verschillende aluminiumlegeringen, Titanium grade 5 en andere exotische moeilijk verspaanbare materialen, welke onder andere gebruikt worden in de halfgeleider- en vliegtuigindustrie. 2-S en Petrofer willen de invloed aantonen van vloeibaar gereedschap (verschillende types emulsie)  op o.a. verspanende eigenschappen, gereedschapstandtijd en oppervlaktekwaliteit. De fijnmechanische industrie is zoekende naar optimalisatie en 2-S gaat hiermee de diepte in. Om tot kwalitatieve resultaten te komen zijn bij iedere test dezelfde materialen en een nieuwe frees gebruikt. Tussen de verschillende emulsies door  wordt de machine uitgebreid schoongemaakt. De werkstukken worden getest op kwaliteitsverschillen maar ook de duurzaamheid van de koelvloeistoffen is meegenomen in de resultaten. Daarnaast is samen met de firma Innovar gekeken wat de invloed is op de reiniging,  het uitstoken en RGA meting met de verschillende emulsies en de verschillende  materialen

Tipje van de sluier

2-S exposeert tevens op de Precisiebeurs op 16 & 17 november aanstaande op stand 218 in de Dommelhal. Locatie NH Conference Centre Koningshof te Veldhoven. Tijdens de voordracht op woensdag 16 november zal 2-S in room 20 om 11:20 een tipje van de sluier oplichten voor wat betreft de uiterst interessante resultaten van dit project.

2-S zal op de Precisiebeurs tevens haar specialistische vloeistoffen, laboratorium en services presenteren. Het team van specialisten ontzorgt hun klanten door professionele begeleiding en service, ondersteund door het eigen laboratorium  in Helmond.

Aanmelden

De presentatie van de resultaten worden ondersteund door een demonstratie op de machine uitgevoerd door Teclab. Op deze machine zijn alle testen uitgevoerd. Uiteraard is er ook ruimte voor vragen en discussie over de resultaten tijdens het interactieve gedeelte. Benieuwd naar deze resultaten? Kom op 24 januari 2017 naar de themamiddag in het TechniekHuys te Veldhoven. U kunt zich op www.verspanen2020.nl aanmelden voor deze activiteit van het Mikrocentrum en het Teclab.

« Nieuws overzicht