UNITI Bundesverband

Geplaatst: 01-09-2017

Wie is UNITI Bundesverband?

UNITI Bundesverband is 'de Duitse waakhond' van de olie en mineralen industrie- opgericht in 1927. UNITI biedt haar leden een breed scala aan expertise. Petrofer GmbH - onze partner - is actief lid.  UNITI vertegenwoordigt circa 90% van de Duitse oliemarkt en publiceert regelmatig over ontwikkelingen binnen de markt. In dit nieuwsitem willen wij u graag attenderen op gebruik van biociden in metaalbewerkende vloeistoffen en koelsmeermiddelen. 

Waar wij u graag op attenderen: 

Naast de effecten van REACH en CLP zijn ook strikte bepalingen voor beroepsbescherming waaraan voldaan moet worden, met name met betrekking tot de productie van industriële smeermiddelen - voornamelijk voor metaalbewerkende vloeistoffen en koelsmeermiddelen (emulsie). Watermengbare metaalbewerkingsvloeistoffen zijn bijkomend getroffen door de Europese verordening inzake biociden. Biociden worden meestal gebruikt om microbiële besmetting te voorkomen en de microbe groei in water gemengd koel smeersystemen onder controle te houden. De nieuwe biociden verordening heeft echter het aantal beschikbare biociden sterk beperkt. Bovendien, de Europese Chemicaliën Agentschap heeft het meest gebruikte formaldehyde releasers in koelsmeermiddelen geclassificeerd als kankerverwekkend. Biociden in metaalbewerkingsvloeistoffen zijn jaren succesvol gebruikt en nu dus onderhevig aan sterke druk op kostenintensieve substitutie.

Voor informatie over REACH, CLP en biociden, klik hier voor de Engelstalige versie / de Duitstalige versie.

Voor het Statement of UNITI klik hier.

Of bezoek de UNITI website

Mocht u vragen hebben dan komen wij u graag informeren: 2-S bekijkt samen met u de effecten van de Europese verordeningen voor uw productie en kan desgewenst een testtraject voor u uitzetten.
Neem contact op via 0031-(0)492-590443 of mail naar info@2-s.eu.  

 

« Nieuws overzicht