Projectteam Verspanen 4.0 gezamenlijk op Technishow 2018

Geplaatst: 16-03-2018

Projectteam Verspanen 4.0 gezamenlijk op Technishow 2018

Wat in 2015 is begonnen met kleinschalige praktijktesten op een 5-assige bewerkingsmachine bij Teclab, is uitgegroeid tot een project dat voorlopig geen einde kent.

10 Leden van het Mikrocentrum High Tech Platform zijn de samenwerking aangegaan om het verspaningsproces naar een hoger plan te brengen. Door kennis te delen en de krachten te bundelen worden de criteria die van invloed zijn op het totale verspaningsproces onderzocht.

Meer weten: Bezoek ons op de Technishow stand 08.A072. 

TechniShow 2018

Project 1: Criteria voor een perfect verspaand product

Project 2: Anodiseercriteria bij een perfect verspaand aluminium product 

Project 3: RGA voor EUV applicatie, criteria voor koelsmeermiddelen

Project 4: start binnenkort, invloed freesstrategie op productiesnelheid

Leden van het Mikrocentrum High Tech Platform hebben 3 jaar geleden het initiatief genomen om de criteria die van invloed zijn op het totale verspaningsproces te onderzoeken. Door de samenwerking aan te gaan, kennis te delen en de krachten te bundelen zijn in 2015 de eerste tests uitgevoerd bij het Teclab in Eindhoven. Sindsdien zijn er tal van onderzoeken gedaan onder dezelfde condities met betrekking tot de standtijd van de frees, reinheid, oppervlaktekwaliteit en anodiseren. Binnenkort wordt er een nieuw project gestart over welke invloed freesstrategie heeft op de productiesnelheid met behoud van oppervlaktekwaliteit.

De leden zijn:

Lees hier meer over het Projectteam Verspanen 4.0; artikel door Metaalnieuws - 15 maart 2018

« Nieuws overzicht