2-S kijkt terug op succesvolle Precisiebeurs

Geplaatst: 23-11-2017

2-S kijkt terug op succesvolle Precisiebeurs

De Precisiebeurs 2017 bleek wederom succesvol met een recordaantal bezoekers. De precisiebeurs is hét trefpunt voor bedrijven die werkzaam zijn in onder andere de high tech industrie. Specialisten uit de Brainport regio, Nederland en buitenland presenteerden hun laatste innovaties.

Het vakkundige team van 2-S presenteerde niet alleen zichzelf op de beurs. Voorop stonden de drie Verspanen projecten welke in samenwerking met haar High Tech Platform partners tot stand zijn gekomen.

Onder andere reinigings- en 24/7-produceerproblemen waar momenteel de High Tech industrie tegenaan loopt zijn onderzocht. Hierbij is het belangrijk dat er gebruik wordt gemaakt van vaste factoren; de machine/mens, de gereedschappen, CAM-programma, opspanning én de koelsmeermiddelen. De zogenaamde schijf van vijf die van invloed zijn op zowel de kwaliteit van frees- en draaidelen en de productiviteit in de verspanende High Tech industrie. De kwaliteit van het eindproduct staat hierbij altijd voorop.

De partners zetten het onderzoek naar de invloeden van koelsmeermiddelen voort. De aanwezigheid van bepaalde synthetische esters en de viscositeit van het product spelen bij het frezen een grote rol. Uit onderzoek bleek dat de oppervlaktekwaliteit in positieve zin beïnvloed is wanneer de concentratie en samenstelling van de emulsie conform specificaties is. De invloed op de standtijd op de gereedschappen is in kaart gebracht en in een later onderzoek is anodiseerkwaliteit onder de loep genomen.

De resultaten van het laatste onderzoek: RGA voor EUV applicatie, criteria voor koelsmeermiddelen zijn tijdens de Preciebeurs gepresenteerd. Deze lezing van onze technisch directeur Henry van Haeff bleek een groot succes en we zijn uitermate tevreden met de toestroom naar onze stand.

En we zitten niet stil, volgende projecten worden voorbereid. We houden u op de hoogte.

Wilt u meer weten over onze projecten of hebt u de presentatie gemist? Ons team komt graag naar u toe.  

« Nieuws overzicht