Nieuws

Helmondia 4 | HART VOOR AED

Geplaatst: 21-12-2018

Op zaterdag 22 december om 13:00 uur speelt Helmondia 4 een benefietwedstrijd tegen HC Helmond 1 om geld in te zamelen voor reanimatie in Nederland en om aandacht te vragen voor het belang van AED's.

Lees meer »

Haas Automation beveelt Emulcut 160 aan

Geplaatst: 11-12-2018

Wederom een bevestiging van kwaliteit! Een aanbeveling van het koelsmeermiddel Petrofer Emulcut 160 door CNC machineproducent Haas Factory Outlet-Süddeutschland, Hitec Maschinen GmbH; "Hierbij bevestigen wij het produceren met Emulcut 160 van Petrofer. Met correct gebruik en naleving van de gebruiksinstructies, bevelen wij Emulcut 160 aan voor productie op Haas-werktuigmachines. De Emulcut 160 wordt gebruikt op alle Haas-machines op de Duitse locaties: Pfungstadt, Siegburg, Peissenberg en Nagold."

Lees meer »

Plug & Play demiwater-installatie

Geplaatst: 09-11-2018

Om de kwaliteit van het eindproduct te garanderen en de koelsmeervloeistoffen van 2-S zo optimaal mogelijk te gebruiken is IMPA Precision gestart met het gebruik van demiwater in de verspaningsmachines. Sinds drie weken heeft IMPA Precision op advies van 2-S Service & Specialties een mobiele, plug & play reverse-osmose demiwater-installatie in gebruik van de firma Grünbeck Waterbehandeling.

Lees meer »

Vijf na twaalf voor koelsmeermiddelen

Geplaatst: 19-10-2018

Bent u al in orde met uw koelsmeermiddelen? Vanaf 1 december gaat de REACH-wetgeving in voege en zullen koelsmeermiddelen nooit meer hetzelfde zijn. En maar goed ook. Gevaarlijke stoffen zoals formaldehyde en boorzuur moeten eruit om de operatoren op de werkvloer te beschermen. Maar bent u zich bewust van de consequenties die dit met zich meebrengt? Want wie tegen 1 december nog niet volledig overgeschakeld is, zal in de fabriek moeten meten of er geen te hoge concentraties in de productie aanwezig zijn.

Lees meer »

Vormen uw koelsmeermiddelen een gevaar voor uw medewerkers?

Geplaatst: 19-10-2018

Nog minder dan twee maanden. Dat is de tijd die nog resteert om ervoor te zorgen dat uw smeermiddelen in orde zijn met de REACH wetgeving. Formaldehyde krijgt vanaf dan immers officieel het etiket een kankerverwerkende stof te zijn. Verboden is het nog niet, maar wie zich de nodige beheersmaatregelen op de productievloer wil uitsparen, kan maar best op zoek naar alternatieven. En die zijn er, de fabrikanten hebben hun huiswerk gedaan. Maar hebben ze ook hetzelfde effect op uw producten? U kan deze transitie dus maar het beste niet op zijn beloop laten maar van de nood een deugd maken om het optimale smeermiddel voor uw productie te vinden.

Lees meer »

Biociden in koelsmeermiddelen: dit moet je weten

Geplaatst: 26-09-2018

Verspaners zijn geen chemici. Verre van, maar tegenwoordig moet je je wel met de chemie van de koelsmeermiddelen bezighouden, want qua regelgeving verandert daarin veel. De gezondheid van medewerkers gaat boven alles, vindt niet alleen de samenleving maar ook de Europese Unie. Daarom is jaren geleden de REACH-verordening van kracht geworden. De metaalindustrie gaat de komende maanden en jaren de gevolgen hiervan merken. Het bad met koelsmeeremulsie is voor veel metaalverwerkende bedrijven een noodzakelijk kwaad. Zolang de additieven die de leverancier aan het bad toevoegt de bacteriegroei afremmen of stoppen, vinden velen het goed. Meestal krijgt het bad pasaandacht als de bacteriegroei voor problemen zorgt. Juist op dit punt verandert er de komende maanden iets. Op de verpakking van formaldehydedonoren, die aan de koelsmeervloeistof worden toegevoegd om bacteriegroei te verhinderen, staat vanaf 1 december een waarschuwingssymbool op het etiket. Vanaf die datum stellen de CLP-regels voor deze middelenetiketten met daarop GHS08 als waarschuwingssymbool ende waarschuwingszinnen: Kan kanker veroorzaken verplicht. Hiermee wordt de gebruiker geïnformeerd dat er een kankerverwekkende stof in de vloeistof zit.

Lees meer »

Test koelsmeermiddelen en voorkom onaangename verassingen

Geplaatst: 21-09-2018

Nu de effecten van REACH zichtbaar worden, moeten bedrijven zich wel druk gaan maken over de koelsmeermiddelen. “Test dan eens verschillende vloeistoffen van meerdere leveranciers”, zegt Henry van Haeff, directeur-eigenaar van 2-S. Ook fabrikanten van metaalbewerkingsvloeistoffen innoveren namelijk. En veel koelsmeermiddelen gaan verdwijnen of van samenstelling veranderen. Wie dan niet voorbereid is, kan voor onaangename verrassingen komen te staan.

Lees meer »

Formaldehydevrije koel- en smeermiddelen

Geplaatst: 14-09-2018

INTERESSANT VOOR PRODUCENT EN OF GEBRUIKERS? Uit onderzoek is vastgesteld dat onder andere de stoffen boorzuur en formaldehyde(donoren) nefast zijn voor het milieu en de gezondheid van de mens. Ze kunnen namelijk op langere termijn kanker veroorzaken. Om die reden is het vanaf 1 december 2018 voor producenten van waterige koelsmeervloeistoffen, waarin deze stoffen zijn toegepast, verplicht om deze producten zwaarder te etiketteren. Op basis van deze aankomende verplichting hebben de producenten niet stilgezeten, maar diverse alternatieven ontwikkeld. Ontwikkelingen die óók de aandacht van de eindgebruiker vragen.

Lees meer »

DMG MORI approval: Emulcut 160

Geplaatst: 31-08-2018

DMG MORI heeft de Emulcut 160 officieel als geschikt bevonden voor de productie op hun machines.

Lees meer »

VERSPANEN 4.0 noodzakelijk op weg naar INDUSTRIE 4.0

Geplaatst: 29-08-2018

Het Projectteam Verspanen 4.0 presenteerde zich afgelopen voorjaar voor het eerst op de Technishow 2018 in Utrecht. De belangstelling was groot, vooral omdat de Nederlandse verspaners aansluiting zoeken bij Industrie 4.0. ‘Daarvoor moeten we nog grote stappen zetten.’

Lees meer »

Chemie is overal

Geplaatst: 07-08-2018

De chemie maakt, ontdekt, onderzoekt. Chemici zijn voortdurend op zoek naar oplossingen voor mens en milieu, veiligheid en duurzaam werken. Wij, het team van 2-S, willen u graag attenderen op het imagotraject Chemie is overal.

Lees meer »

Gratis het formaldehyde gehalte in uw metaalbewerkingsvloeistof testen

Geplaatst: 09-07-2018

Vanaf 1 december 2018 worden waterige koelsmeervloeistoffen met boorzuur en formaldehyde(donoren) zwaarder geëtiketteerd. Om voorbereid te zijn op deze deadline kunt u uw metaalbewerkingsvloeistof gratis laten testen op formaldehyde(donoren) bij 2-S Service & Specialties.

Lees meer »

Emulsievriendelijke machine-ontvetter: Feroclean N600 10%

Geplaatst: 21-06-2018

Een machineontvetter voor alledaags gebruik. De Feroclean N600 10%! Deze ontvetter is een huidvriendelijk product, heeft geen gevarenetiketten en geeft uitstekende corrosiebeschermende eigenschappen en de-emulgerende eigenschappen.

Lees meer »

Verspanen is het begin

Geplaatst: 18-05-2018

Verspanen, het is een mooie techniek. Het vergt enige kennis en kunde, maar los van het verspanen zelf, zijn er diverse factoren die het eindproduct kunnen verknoeien. Verontreinigingen (contaminaties) en het gebruik van koelsmeermiddelen zijn er daar twee van. Deze issues werden eerder dit jaar (9 februari 2018) behandeld tijdens de Roadshow Verspanen, een initiatief van het Mikrocentrum.

Lees meer »

2-S samen met VDL GL Precision in Jaarboek Verspanen 2018

Geplaatst: 30-04-2018

Samen met VDL GL Precision staat in het Jaarboek Verspanen 2018 een artikel over de ervaring en technische verbeteringen van de Emulcut 160. Lees hier het volledige artikel.

Lees meer »

Strategisch Frezen Projectteam Verspanen 4.0

Geplaatst: 24-04-2018

Het Projectteam Verspanen 4.0 start binnenkort met een nieuw onderzoek naar de invloed van gereedschappen en software en in tweede instantie van het koelsmeermiddel op de verschillende materialen bij de verspaning. Het nieuwe onderzoek ‘Strategisch Frezen’ richt zich op het frezen van verschillende materialen.

Lees meer »

Naar een nieuwe generatie koelsmeermiddelen

Geplaatst: 17-04-2018

Metaalbewerkingsvloeistoffen zijn nog altijd onmisbaar in de verspaning. De wet- en regelgeving verandert de laatste jaren snel, door toedoen van onder andere REACH en de introductie van wereldwijde regels voor etikettering van chemische stoffen. Wat is nu wel toegestaan en wat niet?

Lees meer »

Projectteam Verspanen 4.0 gezamenlijk op Technishow 2018

Geplaatst: 16-03-2018

Wat in 2015 is begonnen met kleinschalige praktijktesten op een 5-assige bewerkingsmachine bij Teclab, is uitgegroeid tot een project dat voorlopig geen einde kent. 10 Leden van het Mikrocentrum High Tech Platform zijn de samenwerking aangegaan om het verspaningsproces naar een hoger plan te brengen. Door kennis te delen en de krachten te bundelen worden de criteria die van invloed zijn op het totale verspaningsproces onderzocht.

Lees meer »

Grote positieve technische invloeden van emulsie op processen

Geplaatst: 15-03-2018

Niemand minder dan de Belgische tandwielenfabrikant IGW spreekt lovend over hun huidige metaalbewerkingsvloeistof (Emulcut 160) van 2-S en Petrofer.

Lees meer »

Petrofer dealer 2-S: zie koelsmeermiddel als een investering

Geplaatst: 15-03-2018

Boorzuur en formaldehyde, twee vaste componenten in de emulsie voor CNC machines, worden dit jaar verboden door de nieuwe REACH wetgeving. 2-S, leverancier van Petrofer koelsmeermiddelen, heeft samen met VDL GL Precision uitvoerig onderzoek gedaan naar een alternatief dat voldoet aan de Grade 2 eisen van ASML en de eis van VDL GL om onbemand te werken. Op de TechniShow presenteert 2-S méér hierover.

Lees meer »

Technishow 2018

Geplaatst: 02-03-2018

Van 20 tot en met 23 maart 2018 staan wij voor de tweede keer op de TechniShow in de Jaarbeurs Utrecht. De Technishow presenteert u het grootste en meest complete platform voor de maakindustrie van de Benelux. REGISTREER U GRATIS via de link in die nieuwsartikel.

Lees meer »

Het belang van schoon en gezond verspanen voor ASML

Geplaatst: 09-02-2018

Roadshow Verspanen Op vrijdag 9 februari opende ASML haar deuren voor haar afnemers en toeleveranciers. Samen met het Knowledge Sharing Centre, Mikrocentrum en haar High Tech Platform partners daagden zij ASML uit om haar visie over schoon en gezond verspanen te delen. De dag stond geheel in het teken van de technologische uitdagingen die vanuit de markt naar voren komen; sneller, slimmer en goedkoper. Om aan deze vraag te voldoen ziet ASML de samenwerking met haar toeleveranciers als belangrijk speerpunt, de sleutel tot succes. Tijdens de Roadshow Verspanen deelde ASML haar productievraagstukken waarbij het belang van schoon en gezond verspanen centraal stonden.

Lees meer »

HTP Bedrijvengids 2018

Geplaatst: 30-01-2018

De nieuwe editie van de High Tech Bedrijvengids wordt weer bezorgd. Er zijn voor komend jaar 6.000 gedrukte exemplaren gemaakt, die altijd hun weg vinden naar gebruikers in de maakindustrie.

Lees meer »

2-S kijkt terug op succesvolle Precisiebeurs

Geplaatst: 23-11-2017

2-S kijkt terug op succesvolle Precisiebeurs De Precisiebeurs 2017 bleek wederom succesvol met een recordaantal bezoekers. De precisiebeurs is hét trefpunt voor bedrijven die werkzaam zijn in onder andere de high tech industrie. Specialisten uit de Brainport regio, Nederland en buitenland presenteerden hun laatste innovaties. Het vakkundige team van 2-S presenteerde niet alleen zichzelf op de beurs. Voorop stonden de drie Verspanen projecten welke in samenwerking met haar High Tech Platform partners tot stand zijn gekomen.

Lees meer »

UNITI Bundesverband

Geplaatst: 01-09-2017

UNITI Bundesverband is 'de Duitse waakhond' van de olie en mineralen industrie. UNITI vertegenwoordigt circa 90% van de Duitse oliemarkt en biedt een breed scala aan expertise. Petrofer GmbH - onze partner - is actief lid.

Lees meer »

Inspiratie & Innovatie Award 2017

Geplaatst: 28-02-2017

2-S B.V. was aangenaam en positief verrast dat het project “Verspanen: Criteria voor een perfect product” genomineerd werd voor de Inspiratie & Innovatie Award 2017. De award is een stimuleringsprijs voor de leden van het Mikrocentrum High Tech Platform voor productinnovatie, procesinnovatie of bedrijfsmatige innovatie waarmee een bedrijf of product – bij dit project een samenwerking van leden zoals, Mitutoyo, Seco en Inovar van het Mikrocentrum – zich onderscheidt in de markt. Een bijzondere waardering voor alle projectpartners maar vooral ook erkenning dat krachtenbundeling van kennis kan leiden tot innoverende resultaten.

Lees meer »

Effect concentratie en gebruikte emulsie op productiviteit en reinheid behoorlijk

Geplaatst: 12-01-2017

Wat in 2014 is begonnen met kleinschalige praktijktesten op een DMG Mori bewerkingsmachine, is uitgegroeid tot een project dat voorlopig geen einde kent. De eerste resultaten worden tijdens Verspanen 202 gepresenteerd.

Lees meer »

Vloeibaar gereedschap onder de loep

Geplaatst: 22-12-2016

Welke invloed heeft vloeibaar gereedschap, in verschillende emulsies, op verspanende eigenschappen, gereedschapstandtijd en oppervlaktekwaliteit? Onder de titel 'Verspanen: Criteria voor een perfect product' bundelden acht bedrijven hun krachten. Er zijn testen gedaan bij Teclab om de invloed van koelvloeistoffen bij moelijk verspaanbare materialen aan te tonen. De kwaliteit van het eindproduct staat voorop. Lees alles over dit positieve project in Metaal & Techniek.

Lees meer »

RGA testen met Emulcut 116

Geplaatst: 15-11-2016

Na precisiereiniging kan de koelvloeistof voldoende verwijderd worden om de gewenste uitgaswaarden te bereiken. Deze uitgaswaarden zijn gelijk aan, of beter dan, de uitgaswaarden van een vrijgegeven koelvloeistof.

Lees meer »

Verspanen: Criteria voor een perfect product

Geplaatst: 27-10-2016

Onder de titel Verspanen: Criteria voor een perfect product zullen tijdens de themabijeenkomst Verspanen 2020 op 24 januari 2017 de uitkomsten van het testen van vloeibaar gereedschap gepresenteerd worden. Locatie TechniekHuys te Veldhoven. Samen met leden van het Mikrocentrum High Tech Platform zoals SECO Tools, Mitutoyo en Innovar hebben 2-S B.V. en haar partner Petrofer hun krachten gebundeld om de invloed van koelvloeistoffen bij moeilijk verspaanbare materialen aan te tonen.

Lees meer »