Nieuws

Chemie is overal

Geplaatst: 07-08-2018

De chemie maakt, ontdekt, onderzoekt. Chemici zijn voortdurend op zoek naar oplossingen voor mens en milieu, veiligheid en duurzaam werken. Wij, het team van 2-S, willen u graag attenderen op het imagotraject Chemie is overal.

Lees meer »

Gratis het formaldehyde gehalte in uw metaalbewerkingsvloeistof testen

Geplaatst: 09-07-2018

Vanaf 1 december 2018 worden waterige koelsmeervloeistoffen met boorzuur en formaldehyde(donoren) zwaarder geëtiketteerd. Om voorbereid te zijn op deze deadline kunt u uw metaalbewerkingsvloeistof gratis laten testen op formaldehyde(donoren) bij 2-S Service & Specialties.

Lees meer »

Emulsievriendelijke machine-ontvetter: Feroclean N600 10%

Geplaatst: 21-06-2018

Een machineontvetter voor alledaags gebruik. De Feroclean N600 10%! Deze ontvetter is een huidvriendelijk product, heeft geen gevarenetiketten en geeft uitstekende corrosiebeschermende eigenschappen en de-emulgerende eigenschappen.

Lees meer »

Verspanen is het begin

Geplaatst: 18-05-2018

Verspanen, het is een mooie techniek. Het vergt enige kennis en kunde, maar los van het verspanen zelf, zijn er diverse factoren die het eindproduct kunnen verknoeien. Verontreinigingen (contaminaties) en het gebruik van koelsmeermiddelen zijn er daar twee van. Deze issues werden eerder dit jaar (9 februari 2018) behandeld tijdens de Roadshow Verspanen, een initiatief van het Mikrocentrum.

Lees meer »

2-S samen met VDL GL Precision in Jaarboek Verspanen 2018

Geplaatst: 30-04-2018

Samen met VDL GL Precision staat in het Jaarboek Verspanen 2018 een artikel over de ervaring en technische verbeteringen van de Emulcut 160. Lees hier het volledige artikel.

Lees meer »

Strategisch Frezen Projectteam Verspanen 4.0

Geplaatst: 24-04-2018

Het Projectteam Verspanen 4.0 start binnenkort met een nieuw onderzoek naar de invloed van gereedschappen en software en in tweede instantie van het koelsmeermiddel op de verschillende materialen bij de verspaning. Het nieuwe onderzoek ‘Strategisch Frezen’ richt zich op het frezen van verschillende materialen.

Lees meer »

Naar een nieuwe generatie koelsmeermiddelen

Geplaatst: 17-04-2018

Metaalbewerkingsvloeistoffen zijn nog altijd onmisbaar in de verspaning. De wet- en regelgeving verandert de laatste jaren snel, door toedoen van onder andere REACH en de introductie van wereldwijde regels voor etikettering van chemische stoffen. Wat is nu wel toegestaan en wat niet?

Lees meer »

Projectteam Verspanen 4.0 gezamenlijk op Technishow 2018

Geplaatst: 16-03-2018

Wat in 2015 is begonnen met kleinschalige praktijktesten op een 5-assige bewerkingsmachine bij Teclab, is uitgegroeid tot een project dat voorlopig geen einde kent. 10 Leden van het Mikrocentrum High Tech Platform zijn de samenwerking aangegaan om het verspaningsproces naar een hoger plan te brengen. Door kennis te delen en de krachten te bundelen worden de criteria die van invloed zijn op het totale verspaningsproces onderzocht.

Lees meer »

Grote positieve technische invloeden van emulsie op processen

Geplaatst: 15-03-2018

Niemand minder dan de Belgische tandwielenfabrikant IGW spreekt lovend over hun huidige metaalbewerkingsvloeistof (Emulcut 160) van 2-S en Petrofer.

Lees meer »

Petrofer dealer 2-S: zie koelsmeermiddel als een investering

Geplaatst: 15-03-2018

Boorzuur en formaldehyde, twee vaste componenten in de emulsie voor CNC machines, worden dit jaar verboden door de nieuwe REACH wetgeving. 2-S, leverancier van Petrofer koelsmeermiddelen, heeft samen met VDL GL Precision uitvoerig onderzoek gedaan naar een alternatief dat voldoet aan de Grade 2 eisen van ASML en de eis van VDL GL om onbemand te werken. Op de TechniShow presenteert 2-S méér hierover.

Lees meer »

Technishow 2018

Geplaatst: 02-03-2018

Van 20 tot en met 23 maart 2018 staan wij voor de tweede keer op de TechniShow in de Jaarbeurs Utrecht. De Technishow presenteert u het grootste en meest complete platform voor de maakindustrie van de Benelux. REGISTREER U GRATIS via de link in die nieuwsartikel.

Lees meer »

Het belang van schoon en gezond verspanen voor ASML

Geplaatst: 09-02-2018

Roadshow Verspanen Op vrijdag 9 februari opende ASML haar deuren voor haar afnemers en toeleveranciers. Samen met het Knowledge Sharing Centre, Mikrocentrum en haar High Tech Platform partners daagden zij ASML uit om haar visie over schoon en gezond verspanen te delen. De dag stond geheel in het teken van de technologische uitdagingen die vanuit de markt naar voren komen; sneller, slimmer en goedkoper. Om aan deze vraag te voldoen ziet ASML de samenwerking met haar toeleveranciers als belangrijk speerpunt, de sleutel tot succes. Tijdens de Roadshow Verspanen deelde ASML haar productievraagstukken waarbij het belang van schoon en gezond verspanen centraal stonden.

Lees meer »

HTP Bedrijvengids 2018

Geplaatst: 30-01-2018

De nieuwe editie van de High Tech Bedrijvengids wordt weer bezorgd. Er zijn voor komend jaar 6.000 gedrukte exemplaren gemaakt, die altijd hun weg vinden naar gebruikers in de maakindustrie.

Lees meer »

2-S kijkt terug op succesvolle Precisiebeurs

Geplaatst: 23-11-2017

2-S kijkt terug op succesvolle Precisiebeurs De Precisiebeurs 2017 bleek wederom succesvol met een recordaantal bezoekers. De precisiebeurs is hét trefpunt voor bedrijven die werkzaam zijn in onder andere de high tech industrie. Specialisten uit de Brainport regio, Nederland en buitenland presenteerden hun laatste innovaties. Het vakkundige team van 2-S presenteerde niet alleen zichzelf op de beurs. Voorop stonden de drie Verspanen projecten welke in samenwerking met haar High Tech Platform partners tot stand zijn gekomen.

Lees meer »

UNITI Bundesverband

Geplaatst: 01-09-2017

UNITI Bundesverband is 'de Duitse waakhond' van de olie en mineralen industrie. UNITI vertegenwoordigt circa 90% van de Duitse oliemarkt en biedt een breed scala aan expertise. Petrofer GmbH - onze partner - is actief lid.

Lees meer »

Inspiratie & Innovatie Award 2017

Geplaatst: 28-02-2017

2-S B.V. was aangenaam en positief verrast dat het project “Verspanen: Criteria voor een perfect product” genomineerd werd voor de Inspiratie & Innovatie Award 2017. De award is een stimuleringsprijs voor de leden van het Mikrocentrum High Tech Platform voor productinnovatie, procesinnovatie of bedrijfsmatige innovatie waarmee een bedrijf of product – bij dit project een samenwerking van leden zoals, Mitutoyo, Seco en Inovar van het Mikrocentrum – zich onderscheidt in de markt. Een bijzondere waardering voor alle projectpartners maar vooral ook erkenning dat krachtenbundeling van kennis kan leiden tot innoverende resultaten.

Lees meer »

Effect concentratie en gebruikte emulsie op productiviteit en reinheid behoorlijk

Geplaatst: 12-01-2017

Wat in 2014 is begonnen met kleinschalige praktijktesten op een DMG Mori bewerkingsmachine, is uitgegroeid tot een project dat voorlopig geen einde kent. De eerste resultaten worden tijdens Verspanen 202 gepresenteerd.

Lees meer »

Vloeibaar gereedschap onder de loep

Geplaatst: 22-12-2016

Welke invloed heeft vloeibaar gereedschap, in verschillende emulsies, op verspanende eigenschappen, gereedschapstandtijd en oppervlaktekwaliteit? Onder de titel 'Verspanen: Criteria voor een perfect product' bundelden acht bedrijven hun krachten. Er zijn testen gedaan bij Teclab om de invloed van koelvloeistoffen bij moelijk verspaanbare materialen aan te tonen. De kwaliteit van het eindproduct staat voorop. Lees alles over dit positieve project in Metaal & Techniek.

Lees meer »

RGA testen met Emulcut 116

Geplaatst: 15-11-2016

Na precisiereiniging kan de koelvloeistof voldoende verwijderd worden om de gewenste uitgaswaarden te bereiken. Deze uitgaswaarden zijn gelijk aan, of beter dan, de uitgaswaarden van een vrijgegeven koelvloeistof.

Lees meer »

Verspanen: Criteria voor een perfect product

Geplaatst: 27-10-2016

Onder de titel Verspanen: Criteria voor een perfect product zullen tijdens de themabijeenkomst Verspanen 2020 op 24 januari 2017 de uitkomsten van het testen van vloeibaar gereedschap gepresenteerd worden. Locatie TechniekHuys te Veldhoven. Samen met leden van het Mikrocentrum High Tech Platform zoals SECO Tools, Mitutoyo en Innovar hebben 2-S B.V. en haar partner Petrofer hun krachten gebundeld om de invloed van koelvloeistoffen bij moeilijk verspaanbare materialen aan te tonen.

Lees meer »